Жнива на півдні Донецької області в розпалі – державні інспектори у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області виконують свої повноваження на просторах нашої області

Першого вересня поточного року цікава ситуація виникла  на території Ялтинської селищної ради  . У День знань під час проведення моніторингу земель сільськогосподарського призначення державної форми власності Мангушського району до уваги державних інспекторів потрапив легковий автомобіль «Нива», що стояв на узбіччі польової дороги та злагоджена робота зі збору врожаю двох зернозбиральних комбайнів та вантажівки на території, яка за інформацією Національної кадастрової системи  вільна від використання та знаходиться за межами населеного пункту. Відбувалося збирання соняшника.

Під час спілкування з водіями техніки в ході якого державні інспектори не отримали будь-якої інформації або пояснень стосовно власника земельної ділянки та правовстановлюючих документів на землю була викликана бригада Мангушської поліції. Доки на місце подій прибула поліція, техніка виїхала з поля. Вантажну машину зафіксували та затримали на території  приватного сільськогосподарського підприємства. Комбайни  виїхали  до бази МТС.

Отримавши попередньо дозвіл на проведення перевірки в цілому державні інспектори звернулися безпосередньо до керівництва даного підприємства.

Наразі триває перевірка юридичної особи. Про результати – інформацію буде розміщено в наступних матеріалах.