За I квартал 2019 року в порядку екстериторіального погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, експертами Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області  прийнято до опрацювання з інших областей 3355 проектів землеустрою, з яких  на сьогодні опрацьовано 3184. З загальної кількості розглянутих експертами матеріалів отримали:

  • позитивну оцінку 1895 проекти (59%)
  • негативну –   1289 (41%).

З початку року  на погодження до інших областей територіальними органами  Головного управління Держгеокадастру у Донецькій  області направлено 1939 проектів, з яких розглянуто 1814.  Позитивну оцінку експертів отримали 707 проектів (39%), негативну – 1107 (61%).
В Донецькій області кількість працівників територіальних органів, які отримали статус експерта становить 19 осіб.
Довідково:
Постановою Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року №580 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру» затверджено тимчасовий порядок взаємодії між територіальними органами державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру на період реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру під час погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Розгляд та погодження або відмова в погодженні проектів землеустрою здійснюється працівниками територіальних органів Держгеокадастру, які вибрані за принципом випадковості системою електронного документообігу Держгеокадастру.